Minister vnútra Martin Pado navštívil niektoré krajské policajné riaditeľstvá

13.02.2006 Prešov

Nitra 13. februára (TASR) - Technické vybavenie policajtov a vyšetrovateľov i zastaraný automobilový park patria k najvážnejším problémom, ktoré treba v Poli...
Nitra 13. februára (TASR) - Technické vybavenie policajtov a vyšetrovateľov i zastaraný automobilový park patria k najvážnejším problémom, ktoré treba v Policajnom zbore SR riešiť. O týchto i ďalších potrebách polície diskutoval dnes minister vnútra SR Martin Pado na stretnutiach s krajskými riaditeľmi PZ SR v Prešove, Banskej Bystrici a v Nitre.

Na tlačovej besede v Nitre Martin Pado zdôraznil, že doteraz nezaznamenal také problémy v zbore, ktoré by si vyžiadali zásadné personálne zmeny. \"Personálne zmeny zásadného charakteru neplánujem. Ale nebránim sa tomu, pokiaľ prezident Policajného zboru bude mať pocit, že je treba urobiť niektoré zmeny, nebudem tomu brániť, \" povedal Pado.
Podľa ministrových poznatkov zo stretnutí s krajskými policajnými funkcionármi sú problémy polície v rôznych častiach Slovenska väčšinou rovnaké. \"V automobilovom parku máme 30 percent vozidiel po dobe životnosti, chýba nová výpočtová technika, potrebovali by sme viac finančných prostriedkov na zlepšenie pracovných podmienok policajtov a vyšetrovateľov, \" konkretizoval Pado.
V najbližšom období plánuje Martin Pado podobné stretnutia aj na úrovni okresov.
 

Vyberte región

mark